Ilva

Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Welkom

ILvA is verantwoordelijk voor de inzameling van uw afval. We komen aan huis langs om uw GFT, PMD, glas, papier/karton, restfractie, grofvuil en snoeiafval/tuinafval in te zamelen. Uw restfractie wordt gewogen en betaalt u per kilogram en per aanbieding. Betalen doet u via een voorschot dat u op de ILvA-rekening stort.

Waarom weegt ILvA uw afval?

Binnen het ILvA-gebied was Oosterzele de slechtste leerling op het vlak van afval. In 2016 hadden we maar liefst 127 kilogram restfractie per persoon, terwijl dat voor heel ILvA gemiddeld 102 kilogram was. We konden het dus veel beter doen!

Daarom gingen we samen de uitdaging aan om slechts 100 kilogram restfractie per persoon te produceren. Hoe we dat doen? Door geen afval meer aan te kopen en door er voor te zorgen dat recycleerbaar afval niet in de restcontainer belandt. Door goed te sorteren dus! U heeft de kost van uw afval zelf in de hand, want wie afval voorkomt en meer sorteert, betaalt minder.

Praktisch

De grijze container voor restfractie en de groene container voor GFT bevat een chip. Op die chips staan alle gegevens die nodig zijn voor het wegen van uw afval en het aanrekenen van het ingezamelde afval. Op de pagina “mijn afvalverbruik” ziet u hoeveel afval u reeds heeft aangeboden en op “mijn afvalrekening” vindt u een overzicht met de stortingen die u reeds heeft gedaan.